Dr. Révfalvi Gergely első kulcskérdése Hernádi Ádámhoz

Üdvözlöm Önöket! Dr. Révfalvi Gergely ügyvéd vagyok, Ön és Egész Esztergom független, pártatlan polgármesterjelöltje. Én vagyok Hernádi Ádám kihívója.

Ezt a hétvégét Pannonhalmán töltöttem a 20 éves érettségi találkozómon. Most érkeztem vissza, és ezúton ragadnám meg az alkalmat, hogy Öntől, Hernádi Ádám kérdezzek. Kérem kezelje ezt a kérdést úgy, mintha Esztergom város ügyvédje lennék, és egy tárgyalóasztalnál ülnénk egymással szemben.

Miután Ön felnőve elhagyta Esztergomot, az esztergomi közéletben nem sok nyomát látjuk. Az országos sajtóban azonban kétszer is előkerült a neve.

Az első ügy a trafikügy volt. Az Ön bizottsága döntötte le, hogy Magyarországon kinek lehet dohányboltja. Ezt a döntési mechanizmust, ami során az emberek megkapták a jogot a dohánybolt nyitására én már akkor „hernádolás”-nak neveztem az Ön nevéből, igaz akkor még csak szűk körben. Ismerőseim úgy kapták vissza a pályázati borítékjukat, hogy ki sem volt bontva, míg mások több koncessziót is elnyertek, aminek az alapja nem a rátermettség volt. Azt a döntéshozatali mechanizmust nem az igazságosság és az elfogulatlanság, hanem a személyes kapcsolatok vezérelték.

A második eset, amikor az Ön neve előkerült, az 2019. május 15-én volt, amikoris Önt miniszteri biztossá nevezték ki. Az Ön feladata most ebben a 230 napban, azaz december 31-ig, hogy az Esztergom város által 2017-ben megnyert 17 milliárd forint elköltését szervezze meg. Eddig eltelt 88 nap.

A kérdésem az lenne, hogy történt-e már felhasználás ebből a keretből, illetve mi történt ebben a 88 napban? Előttünk áll még 142 nap. Kérem ossza meg velem, és Esztergom város lakóival, hogy mi az Ön munka- és ütemterve ebben a 142 napban? Hogyan fog tárgyalni? Mire lehet készülni? Hogyan tervezi a pénz elköltésének a levezénylését? Rövid idő. Feltételezem, hogy feszes lesz. Nyilván nem csak reagál a dolgokra, hanem ez már egy előkészített ügy, engedje, hogy ennek a részleteit megismerjük.

Ezt a kérdést fel fogom tenni Önnek október 14-én is, amennyiben polgármesternek választ meg engem a város. Akkor viszont már polgármesterként, együttműködve Önnel.

Ezúton kérem a Tisztelt Nézőket, hogy amennyiben olyan kérdésük van, amit személyesen nem akarnak vagy nem mernek Hernádi Ádámnak feltenni, azt ha nekem megírják, én nyilvánosan fel fogom tenni.

A kérdéseket egy választások kapcsán én három kategóriába sorolom: vannak RÉSZLETkérdések, vannak FONTOS kérdések és vannak KULCSkérdések.

Kulcskérdés: a polgármesterjelölt jelleme, illetve az az értékrend és elv, ami alapján a döntéseit hozza.

Fontos kérdés: az, hogy KI áll a polgármester mögött, kik befolyásolják a döntéseit, illetve mi a döntéshozatali eljárása?

Részletkérdés egy önkormányzati választáson az, hogy hol és mikor épül játszótér, csatorna, úthálózat. Ezek szakkérdések.

Hernádi Ádámnak eddig, Kedves Esztergomiak jórészt szakkérdéseket tettek fel. Hernádi Ádám konzultációt is indít a városban, aminek főként szakkérdések az alapjai. A szakkérdések sokunkat érintenek, viszont a választások utáni dolgokat alapvetően az befolyásolja, hogy a választott vezetőnek milyen a jelleme, és hogyan fog dönteni.

Kulcskérdésekben Ön, Hernádi Ádám még nem kapott kérdést. Ez az első ilyen kérdés, ezért kérem, hogy ne kerülje ki!

Kérem az esztergomi lakosokat, hogy hozzám is, Hernádi Ádámhoz is intézzenek kulcskérdéseket és nagyon fontos kérdéseket. A részletkérdéseket a választások után is feltehetik.

Tőlem nem fognak konzultációs kérdőívet kapni. Azért nem, mert én azt nem a választások előtt, hanem a választásokat követően fogom megtenni, amikor a tényleges munkára kerül a sor.

Köszönöm a figyelmüket! Viszontlátásra!